Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

25.01.2019

Viljelijöiden luomukoulutus sekä korttikoulutukset alkuvuodesta 2019

Viljelijöiden luomukoulutus sekä korttikoulutukset alkuvuodesta 2019


Someron kaupunki tarjoaa somerolaisille viljelijöille mahdollisuuden suorittaa luomukurssin maksuttomasti. Kurssi on suunnattu luomutuotantoon aikoville viljelijöille tai muuten luomutuotannon viljelykeinoista kiinnostuneille tavanomaisille viljelijöille, jotka haluavat esimerkiksi monipuolistaa kasvilajistoaan tai parantaa maan kasvukuntoa.

Mikäli viljelijä haluaa luomukurssille osallistumisestaan ELY-keskuksen luomutuotantoon siirtymisen edellyttämän luomupätevyyden, tulee hänen osallistua koulutukseen 100 %. Mikäli viljelijä haluaa laajentaa osaamistaan ja hän osallistuu vain valitsemiinsa iltoihin, sekin onnistuu muttei oikeuta todistukseen. Koulutus on suunniteltu viljeilijöille, mutta myös kotieläintilalliset voivat osallistua (näiden lisäksi on suoritettava kaksi omakustanteista kotieläinpäivää, mikäli haluaa kotieläinpätevyyden, lisätietoa alla).

Ilmoittautuminen 31.1.2019 mennessä jenna.ekman(a)livia.fi

Kurssin toteutuksesta vastsaa Peimarin koulutus Oy. Kurssi on maksuton somerolaisille viljelijöille ja sen kustantaa Someron kaupunki. 


Korttikoulutukset keväällä 2019

Lisäksi Peimarin koulutus Oy on valmis järjestämään viljelijöillekorttikoulutuksia, mikäli niihin on riittävästi kiinnostusta. Paikkana toimii Someron kaupungintalon valtuustosali. Kurssit ovat omakustanteisia.

Tieturva1-koulutus

Tulityökortti

Hygieniapassi

Kasvinsuojelututkinto

Ilmoittautuminen korttikoulutuksiin

Kaikkiin edellä mainittuihin korttikoulutuksiin ilmoittautumiset
jaakko.kuusvuori(a)livia.fi. tai numeroon 0500 525 493,
tekstiviestillä 31.1.2019 mennessä.  Ilmoittautumisen yhteydessä mainitse, että kyseessä on Somerolla  toteutettava koulutus ja tietenkin yhteystietosi sekä kortti, jonka aiot suorittaa.


Luomukurssin kotieläinpätevyys

Kaupungin kustantama luomukoulutus on suunnattu viljeilijöille, mutta myös kotieläintilalliset voivat osallistua siihen. Saadakseen kotieläinpätevyyden, tulee näiden lisäksi on suoritettava kaksi omakustanteista kotieläinpäivää.

Nämä järjestetään siis Tuorlassa (Tuorlantie 1, 21500 Piikkiö) ja ne kustantavat 40 €/pv + alv 24%.

Torstai 25.4. klo 17-20.30

Perjantai 26.4. klo 10-15

Lisätietoa jenna.ekman(a)livia.fi