Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

08.08.2019

FinFamin vanhempainryhmä


FinFamin vanhempainryhmä Somerolla on tarkoitettu vanhemmille, joiden lapsella tai nuorella on mielenterveyden ongelmia, haasteellista käyttäytymistä, päihteiden käyttöä tai muuten huolta herättävä tilanne. Luottamuksellisessa vertaistukiryhmässä voi jakaa ajatuksia ja kokemuksia ja saada tietoa eri avunsaantimahdollisuuksista. Tavoitteena on, että vanhemmat löytäisivät keinoja oman hyvinvointinsa ja jaksamisensa edistämiseksi.

Ryhmässä käytettäviä menetelmiä ovat ryhmäkeskustelut, toiminnalliset menetelmät, rentoutus- ja mielikuvaharjoitukset sekä yksilöohjaus tarvittaessa. Käsiteltäviä teemoja ovat: oman perheen tarina, jaksaminen ja mieliala, avun saaminen, vaikutukset parisuhteeseen, ympäristön paineet ja suhtautuminen, rajojen asettaminen, tunteet ja niiden kanssa selviytyminen, voimavarat ja selviytymiskeinot, erilaisuus ja kiusaaminen, lapsen ja perheen tulevaisuus, vanhempien ajankohtaiset ja akuutit tilanteet sekä selviytyminen yksinhuoltajana tai ilman puolison tukea.

Vanhempainryhmä kokoontuu Somerolla ensimmäisen kerran 7.10. ja jatkuu 11.-13.10. viikonlopun mittaisella intensiivijaksolla Kasnäsissä. Tämän jälkeen ryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa yhteensä kahdeksan kertaa. Ryhmää ohjaavat ammattilainen ja koulutettu vapaaehtoinen. Ryhmään osallistuminen on muuten maksutonta, mutta intensiiviviikonlopusta Kasnäsissä osallistuja maksaa omavastuuosuuden 45 euroa/henkilö.

Ryhmään on ilmoittautuminen käynnissä. Ilmoittautua voi Jaanalle, 040 722 4961 tai jaana@finfamisalo.fi. Heinäkuun aikana ilmoittautuminen Johannalle, 044 726 1991 tai johanna@finfamisalo.fi.

Lisätietoja: http://www.finfamisalo.fi/ryhmat/