Tekstikoko
 

 
ajankohtaista

 

Ajankohtaista

25.11.2019

TYÖMATKALLE ULKOMAILLE tai TYÖNTEKIJÄ SUOMEEN – tiedätkö vaadittavat luvat ja verokohtelun?


Paikka: Salo Campus, Joensuunkatu 7, tila 2009.  

            http://www.yrityssalo.fi/yrityssalooy/Yhteystiedot/

Asiantuntijoina: Sanna Lundström Global Mobility Manager, KPMG

                           Enni Salmi,veroasiantuntija, KPMG

 

1.     Työmatka ulkomaille

a.     Riittääkö business viisumi?

b.     Mitä lupia tyypillisesti tarvitaan?

c.     Työmatka EU:n ulkopuolelle

d.     Työmatka Eu:n sisäpuolelle –PWD

 

2.     Työntekijän palkkaaminen Suomeen

a.     Työntekijä tulee EU:n ulkopuolelta

b.     Työntekijä tulee EU alueelta

 

3.     Brexit työmatka UK tai työntekijä UK:sta

 

Joka päivä iso joukko suomalaisia lähtee työmatkalle ulkomaille takataskussaan business viisumi, joka varsin usein on riittämätön. Tässä koulutuksessa kerromme mitä työmatkoille lähtijän kannattaisi huomioida ja mitkä ovat sanktiot, mikäli laiminlyö tarvittavat toimenpiteet. Voinko lähteä muutamaksi päiväksi asentamaan laitteita – entä jos käyn vaan kokouksissa ja samalla koulutan paikallisia? Kerromme mm: miten hoitaa työluvat ja rekisteröitymisvelvoitteet, verotuksen ja työnantajavelvoitteet sekä sosiaaliturvan ennen lähtöä/matkan aikana. Samoin kerromme mitä pitää tehdä, kun poistut maasta (verovelvoitteet, poisrekisteröinnit). Kerromme miten velvoitteet eroavat 2 päivän business matkassa ja vuoden komennuksessa.
 Koulutuksen toinen puoli käsittelee ulkomaalaisen työntekijän palkkaamista Suomeen. Oletko miettinyt palkkaavasi työntekijän ulkomailta? Kerromme mitä lupia sinun pitää hakea, prosessin kestosta ja vaatimuksista verotuksen, palkkauksen ja sopimusten suhteen. Kerromme myös paikallisrekisteröinnistä, pankkitilin avaamisen haasteista ym. käytännön asioista, joita työnantajan tulee huomioida.  

Osallistuminen on maksutonta, mutta edellyttää ennakkoon ilmoittautumista viimeistään 27.11. mennessä: https://yrityssalo.tapahtumakalenterit.fi/