Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

18.02.2020

Kiiruuntien kirjasto 20 vuotta!

Kiiruuntien kirjasto 20 vuotta!


Someron Kiiruuntiellä oleva kirjastorakennus täyttää tänä keväänä jo 20 vuotta. Toiminta Kiiruuntien kirjastorakennuksessa aloitettiin Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä 28.2.2000. Virallisesti kirjasto vihittiin käyttöön kirjan ja ruusun päivänä 26.4.2000. Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Saara Juola.  

– Varsinkin ensi kertaa kirjastossa vierailevien ulkopaikkakuntalaisten on usein vaikea uskoa, että rakennus on jo 20-vuotias. Kaunis ja valoisa tila on kestänyt aikaa hyvin, sanoo kirjastonjohtaja Laura Tyysteri

Pyöreitä vuosia juhlitaan kirjastossa koko päivä perjantaina 28.2.2020. Päivän ohjelma on avointa kaikille kiinnostuneille. Ensimmäisenä aamulla klo 8–11 on ohjelmassa aamukaffet vuosipäivän sekä lehtisalin uusien aukioloaikojen kunniaksi. Jatkossa lehtisali aukeaa asiakkaille ma–la jo klo 8 (kesälauantaisin suljettu). 

– Asiakaskyselyissä asiakkaiden ykköstoive on kirjaston laajemmat aukioloajat. Jatkossa lehtisaliin pääsee lukemaan lehtiä jo aamusta alkaen.  Osa lehdistä tulee meille vasta aamupäivän aikana, mutta lähiseudun tuoreet sanomalehdet ja Hesari saadaan asiakkaiden luettavaksi jo heti aamukahdeksalta, kertoo Tyysteri.

Päivällä kello 13 alkavassa juhlassa kuullaan Someron pitkäaikaisen kirjastonjohtajan Elina Rasan muistoja Kiiruuntien kirjaston suunnittelu- ja rakentamisvaiheista. Lisäksi ohjelmassa on Kiiruun koulun draamaryhmän esitys Seitsemän sisarta, Eija Komun puheenvuoro Minun kirjastoni sekä Kirkonmäen koulun kuoron musiikkiesitys. Juhlan päätteeksi tarjoillaan kakkukahvit.

Illalla juhlat jatkuvat vielä jazz-konsertin muodossa. Ensimmäisenä klo 17 esiintyy Vesa Toukkarin, Hannu Karvian ja Kari Cavenin muodostama Aerodynaaminen jazz-trio. Juhlat päättää monipuolisina muusikoina tunnettujen Kimmo Gröhnin ja pianisti Hannu Hiltulan kokoonpano Duo Gröhn–Hiltula.


 

 
katso tästä ajankohtaisin tieto koronatilanteen vaikutuksista palveluihin »