Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

22.12.2020

Tiedote: Liikuntapaikkojen käyttö joulunaikaan ja vuodenvaihteessa. Rajoitukset 10.1.2021 saakka.


Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmän sekä Someron kaupungin koronajohtoryhmän linjauksen mukaisesti liikuntapaikkoja koskee seuraavat toimenpiteet joulun ja vuodenvaihteen aikaan: 


Toimenpiteet ajalla 19.12.-27.12.

- Kaikki sisäliikuntatilat (uimahalli, kuntosalit, jäähalli, liikuntahallit ja koulujen liikuntasalit) ovat suljettuina yleisöltä sekä lasten ja aikuisten seuraharjoittelulta (pois lukien aikuisten ammattimainen kilpa- ja huippu-urheilu, OKM)


Toimenpiteet ajalla 28.12.-10.1.

  - Kaikki sisäliikuntatilat (uimahalli, kuntosalit, jäähalli, liikuntahallit ja koulujen liikuntasalit) ovat suljettuina yleisöltä sekä yli 19-vuotiaiden (2001 syntyneet ja vanhemmat) seuraharjoittelulta (pois lukien aikuisten ammattimainen kilpa- ja huippu-urheilu, OKM). 
  - Alle 20-vuotiaiden (2002 ja myöhemmin syntyneet) seuratoimintaa voi jatkaa sisäliikuntatiloissa, jos turvavälit kyetään tosiasiallisesti pitämään kaikessa harjoittelussa, esimerkiksi kamppailulajien harrastaminen tai joukkuepelien pelaaminen lähikontaktein ei ole sallittua.


  Muut voimassa olevat rajoitukset

  - Varsinais-Suomen maakuntarajoja ylittäviä urheilutapahtumia ja -kilpailuja ei tule järjestää. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa. Rajoitus on voimassa 10.1. asti.
  - Ulko-olosuhteita voi hyödyntää harjoittelussa. Ulkotiloissa järjestettävissä tapahtumissa tulee myös tosiasiallisesti noudattaa turvavälejä sekä noudattaa aluehallintoviraston yleisistä kokouksista ja yleisötilaisuuksista antamia määräyksiä.
  - Kunnallisilla liikuntapaikoilla on edelleen aiemmin tiedotetut voimassa olevat linjaukset ja määräykset mm. yli 15-vuotiaiden maskin käytön, turvaetäisyyksien noudattamisen ja käsihygienian osalta. Lisäksi yläkouluikäisille suositellaan maskin käyttöä.