Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

16.02.2021

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä on jatkanut voimassa olevia koronan leviämisen estämiseksi annettuja suosituksia 7.3.2021 saakka


Koronatilanne Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella on kokonaisuutena hiukan helpottanut.  Maakunnan koronatilanteessa on kuntakohtaista vaihtelua. Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin koronakoordinaatioryhmä on jatkanut voimassa olevia koronan leviämisen estämiseksi annettuja suosituksia 7. maaliskuuta saakka. Varsinais-Suomi on yhä leviämisvaiheessa, joten maskisuosituksesta, kokoontumisrajoituksista tai maksimaalisista etätyösuosituksista ei voida luopua. Myös toisen asteen oppilaitoksissa jatketaan suositusten mukaan hybridiopetuksessa. 

Koronakoordinaatioryhmä kuitenkin linjasi, että aikuisten yksilöllisen sisäliikunnan suosituksia voidaan keventää maanantaista 22. helmikuuta alkaen. Käytännössä tämä koskee aikuisten kuntosaliharjoittelua.  Koronakoordinaatioryhmä korostaa, että aikuisten sisätiloissa tapahtuvaa ryhmäliikuntaa ei edelleenkään sallita. Myöskään uimahalleja koskevia rajoituksia ei voida purkaa.  Someron kaupungin liikuntapalvelut tiedottaa suositusten vaikutuksesta  liikuntapalveluihin myöhemmin.

Varsinais-Suomessa koronatartuntoja on ilmennyt aiempia viikkoja enemmän työpaikoilta. Myös lähipiiriltä ja samassa taloudessa asuvilta saatujen tartuntojen ja altistusten määrä on pysynyt korkeana. Tartuntalähteistä pystytään tällä hetkellä tunnistamaan noin 70 prosenttia. Työpaikoilla maskeja käyttämällä ja turvaväleistä huolehtimalla voidaan välttää laajat altistusketjut ja tartuntaryppäät. 

Somerolla on todettu viime viikkoina kolme tartuntatautitapausta yli kuukauden jälkeen (11.2. , 15.2. ja 16.2.2021). Altistuneet on kartoitettu. 

16.2.2021 Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin tiedote