Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Ajankohtaista

04.06.2021

Tiedote: Varsinais-Suomi palaa koronaepidemian lievempään vaiheeseen 4. kesäkuuta


Koronatilanne on kehittynyt edelleen suotuisasti Varsinais-Suomessa. Tämän päivän tuoreiden koronalukujen mukaan Varsinais-Suomessa päästään palaamaan koronaepidemian keskimmäiseen vaiheeseen eli niin sanottuun kiihtymisvaiheeseen perjantaina 4. kesäkuuta. 

Koronan ilmaantuvuus on ollut viime perjantaista lähtien alle 50 tapausta 100 000 ihmistä kohden kahden viikon aikana. Viimeisin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ilmoittama ilmaantuvuus alueellamme on 28,3. Testatuista henkilöistä alle prosentilla (0,9 prosenttia) on todettu tartunta. Tartunnan lähteen jäljitys on onnistunut jo pitkään yli 80 prosentilla sairastuneista.

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä pitää perusteltuna siirtyä kiihtymisvaiheeseen perjantaina, jolloin sosiaali- ja terveysministeriön asettamat kiihtymisvaiheen kriteerit ovat täyttyneet viikon ajan.

Tilaisuuksien henkilömäärien ylärajat poistuvat. Yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset velvoitetaan järjestämään niin, että ihmiset voivat tosiasiallisesti välttää lähikontaktin toisiinsa. ks. ohje:

opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohje 

Päätöksistä vastaavat aluehallintovirastot ja kunnat alueellaan. Lounais-Suomen aluehallintovirastolla on valmius tehdä kiihtymisvaiheen mukaiset päätökset koskien muun muassa yleisötilaisuuksia ja tapahtumia. Ravintolarajoitusten muutoksista päätetään valtioneuvoston asetuksella:

STM:n tiedote 3.6.2021

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmä linjasi 1.6.2021: 

Edelleen voimassa olevat suositukset:

Lue lisää:

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiedote perjantaina 4.6.2021

Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän tiedote tiistaina 1.6.2021 

Someron kaupungin tilannekatsaus koronarajoituksiin liittyen 2.6.2021