Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
ajankohtaista

Tarjouspyynnöt

05.10.2021

Tiedote: Someron kaupungin tilannekatsaus koronasuosituksiin liittyen


Varsinais-Suomessa koronatilanne on edelleen vaikeutunut. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 145,8. Viikko sitten ilmaantuvuus oli 126,6. Positiivisten testien osuus on noussut ja on nyt yli seitsemän prosenttia.  Ilmaantuvuus Somerolla oli 57,8. (5 tartuntaa)

Uusia potilaita tulee Tyksiin hoitoon koko ajan. Tällä hetkellä on 14 potilasta hoidossa, joista alle 5 on tehohoidossa. Vuodeosastohoitojaksot ovat yleensä lyhyitä, mutta tehohoitopotilaat tarvitsevat hoitoa pidempään.

Suurin osa tartunnan saaneista ovat iältään 20-34-vuotiaita. Vieraskieliset ovat edelleen yliedustettuna niin sairastuneiden kuin sairaalahoitoa tarvitsevien joukossa, mutta myös suomea tai ruotsia äidinkielenään puhuvia on joutunut sairaalahoitoon. 

Kokonaan rokottamattomien 12 vuotta täyttäneiden henkilöiden 14 vuorokauden koronailmaantuvuus on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella noin 500. Yhden rokoteannoksen saaneiden vastaava ilmaantuvuus on noin 250 eli 50 prosenttia matalampi. 

Kaksi rokoteannosta saaneiden ilmaantuvuus on noin 50 eli 90 prosenttia vähemmän kuin kokonaan rokottamattomilla.  

Vakavan sairauden riskin osalta rokotuksen hyödyt ovat vielä selkeämmät.

Maskien käyttö on tehokas tapa estää tartuntoja. Tilanteen nyt vaikeutuessa suosittelemme edelleen käyttämään maskia tunnollisesti.

Suunenäsuojusta suositellaan käytettäväksi seuraavissa tilanteissa:

Lue lisää:

VSSHP:n tiedote 5.10.2021