Tekstikoko
 
 

Kesäkurssitarjonta on julkaistu

Järjestämme touko-kesäkuussa joogakursseja, lasten kesäpuuhaa, temperamaalauskurssin ja android-älypuhelinkurssin. Tutustu tarjontaan ja ilmoittaudu mukaan. Ilmoittautumisia otetaan vastaan 24.4.2018 alkaen.

https://opistopalvelut.fi/somero/

 

 

Opetus uudessa Kiiruun koulukeskuksessa alkoi maanantaina 26.2.2018

Suuri osa Somerolla järjestettävästä opetuksesta siirtyi uuteen Kiiruun koulukeskukseen talvilomaviikon jälkeen 26.2. alkaen.

Seuraavissa paikoissa aiemmin kokoontuneet ryhmät kokoontuvat nyt uusissa tiloissa:

Uusi koulukeskus sijaitsee osoitteessa Kiiruuntie 4.

Kiiruun koulukeskus on monisiipinen kaksikerroksinen rakennus, johon on kaksi opiskelijoille tarkoitettua sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti eli A-ovi sijaitsee uimahallin puoleisella seinustalla ison pysäköintialueen vieressä. Sivusisäänkäynti eli D-ovi sijaitsee Kiiruun puiston puoleisella seinustalla lähellä koulutietä. Koulun luokkasiivillä on värikoodit ja luokkien ovissa numerot, jotka helpottavat oman opetustilan löytämistä.

Kaikki päiväopetus (klo 9–15) tapahtuu oranssissa siivessä, johon on sisäänkäynti D-ovesta. Sieltä löytyvät opiston taideopetusluokka 1071 ja opistoluokka 1084 sekä koulun kuvaamataitoluokka 1077 ja tekstiilityöluokka 1078. D-oven kautta kuljetaan myös liikuntasaliin. Oranssissa siivessä järjestetään myös iltaopetusta (klo 15–21) edellä mainituissa opetustiloissa, joihin sisäänkäynti on iltaisinkin D-ovesta.

Iltaopetusta (klo 15–21) järjestetään lisäksi ensimmäisen kerroksen keltaisessa siivessä luokissa 1125, 1129, 1130, 1132, 1133 ja 1136 sekä turkoosissa siivessä, jossa sijaitsevat musiikkiluokka 1023 ja kotitalousluokka 1027. Auditorio sijaitsee ensimmäisen kerroksen pääaulassa. Toisen kerroksen opetustiloja käytetään tarvittaessa. Keltaiseen ja turkoosiin siipeen sekä auditorioon ja toisen kerroksen tiloihin kuljetaan A-ovesta.

Koulukeskuksen ovet ovat pääsääntöisesti aina lukittuina, eikä ovikelloja ole. Opiskelijoiden pääsy opetustiloihin tapahtuu ensisijassa oman opettajan toimesta. Opettaja tulee hakemaan oman ryhmänsä oppilaat opetustilasta riippuen joko A-ovelta tai D-ovelta: aikuisten ryhmät 15 minuuttia ennen opetuksen alkamista sekä lasten- ja nuortenryhmät 5 minuuttia ennen opetuksen alkamista. Aikaisemmin tai myöhemmin sisään pääseminen riippuu muiden kulkemisista. Opettajan ja kurssilaisten kesken kannattaa sopia siitä, miten toimitaan, jos joutuu tulemaan myöhästyneenä kurssille. Kulkua helpottavia ratkaisuja selvitetään ja päätöksiä tehdään talon käyttökokemusten perusteella ensimmäisten viikkojen aikana.

Koulutuskoordinaattori Riitta Ryhtä työskentelee koulukeskuksen toisen kerroksen hallintotiloissa päivisin. Hallintotiloihin pääsee vain sopimalla tapaamisajan puhelimitse numerosta 044 779 1270. Koulutuskoordinaattori auttaa paikalla ollessaan talossa liikkuvia opiskelijoita. Toisen kerroksen hallintotiloista on kuitenkin pitkä matka D-siipeen, joten yhteydenottoja esimerkiksi myöhästymisten johdosta tulisi pyrkiä välttämään.

Asiakaspalvelusihteeri Tiina Jankama on paikalla koulukeskuksessa iltaisin lähinnä silloin, kun keltaisessa tai turkoosissa siivessä on opetusta. Hänet tavoittaa pääoven läheisyydessä olevasta vahtimestarin huoneesta tai muualta rakennuksesta sekä puhelimitse numerosta 044779 1271.

Pääaulan ja oranssin siiven välinen ovi on päivisin avoinna, mutta iltaisin yleensä lukittuna, jolloin kulku sen kautta tapahtuu vain opettajilla ja muulla henkilökunnalla olevalla kulunvalvonta-avaimella.

Otamme mielellämme vastaan kaikenlaista palautetta uudessa koulussa toimimiseen liittyen.

Sivu päivitetty 26.4.2018| Riitta Ryhtä