Tekstikoko
 
flame-1444590-m.jpg
 

Someron Lämpö Oy - Tervetuloa

Suomalainen biolämpö on parasta. Se lämmittää mukavasti ja on edullista. Yli 99% Someron Lämpö Oy:n kaukolämmöstä tuotetaan kotimaisilla biopolttoaineilla.

Someron Lämpö Oy tarjoaa kaukolämpöä niille Someron keskusta-alueen kiinteistöille, jotka sijaitsevat putkiverkostomme ulottuvilla. Kaukolämpöverkostoa voidaan myös laajentaa sellaisille alueille, joilla on riittävästi liittymishalukkuutta kannattavan kaukolämpöverkoston rakentamiseksi.

Pyydä meiltä lämmitystarjousta. Asiakkainamme on jo 322 somerolaista kiinteistöä.

 


Someron Lämpö Oy tiedottaa:

Toimisto avoinna ma-pe klo 9-11 ja 12-14.

Laskutus - ja liittymäasioissa yhteydenotot myös sähköpostilla lampo@somero.fi tai puh. 040 126 8346. 

Vikatilanteissa päivystysnumero 040 5010 718


 

”Hyödynnä ARAn tuki ja vaihda kaukolämpölaitteet uusiin vielä tänä vuonna

Valtio tarjoaa tänä ja ensi vuonna huomattavaa tukea lämmönvaihtimien uusintaan. Tavoitteena on lisätä energiatehokkaiden matalalämpöisten kaukolämpölaitteiden käyttöä.

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA tarjoaa vuosina 2022 ja 2023 tukea asuinrakennusten kaukolämpölaitteiden uusintaan. Tavoitteena on kannustaa suomalaisia käyttämään lämmönvaihtimia, jotka pystyvät hyödyntämään perinteisen 115 asteen sijaan 90-asteista eli matalalämpöistä kaukolämmön tulovettä.

Tuki on suunnattu kaikille asuinkiinteistöjen omistajille aina omakotiasukkaista taloyhtiöihin, kiinteistöfirmoihin ja asunto-osuuskuntiin. Paritaloissa valtuutus tarvitaan kaikilta rakennuksen omistajilta. Rakennuksen pitää myös olla vähintään puolet vuodesta vakituisessa asuinkäytössä.

Tukihakemus on tehtävä ennen töiden aloittamista ARAn verkkopalvelussa

tai lataamalla paperilomake.”

_____________________________________________________________________________


Someron Vesihuolto Oy ja Someron Lämpö Oy


Toimintaohjeita pidempien ja ennalta ilmoitettujen noin kahden tunnin mittaisten sähkökatkojen aikana.
  1. Vältä jäteveden syntymistä
  2. Käytä puhdasta vettä vain välttämättömiin tarpeisiin (juomavesi)
  3. Pidä 72 tunnin huoltovara, jotta taloutesi selviää mikäli katko pitkittyy (72 tuntia - 72 tuntia)
  4. Mikäli olet kaukolämpöverkon alueella vältä lämpimän veden käyttöä, sillä lämmönsäätelyjärjestelmä saattaa olla vikatilassa ja aiheuttaa lämpimän veden ylikuumenemisen. Tämä voi aiheuttaa palovamman tai lämpimän veden laitteiston rikkoontumisen.
  5. Sähkökatkon päätyttyä ota kotisi sähkölaitteisto käyttöön harkiten, jotta vältetään sähköverkon hetkellinen ylikuormittuminen
  6. Ota kaukolämpökiinteistössä lämmin vesi käyttöön varovaisuutta noudattaen, jotta järjestelmän säätölaitteisto ehtii palautua ennalleen katkon jälkeen

 

Sähköverkon katkojen yleisiä valtakunnallisia ohjeita löydät mm. täältä

https://pelastustoimi.fi/pelastustoimi/varautuminen/sahkokatko

https://caruna.fi/sahkokatkot/nain-varaudut-sahkokatkoon

.............................................................................................................................................................................................................


Energiamaksun korotus 1.7.2023 alkaen 

Someron Lämpö Oy:n hallitus päätti korottaa 1.7.2023 alkaen energiamaksua 12 % siten, että uusi energiamaksu on 62,96 €/MWh (ALV 0 %) eli

78,06 €/MWh (sis. ALV 24%).

 Perusteena hinnanmuutokselle ovat lämmöntuotannon kustannustason huomattava nousu energiaraaka-aineiden ja käyttöhyödykkeiden osalta.

                                                                                                          


Pekka Alisaari Someron Vesihuolto Oy:n ja Someron Lämpö Oy:n toimitusjohtajaksi

Someron Lämpö Oy:n ja Someron Vesihuolto Oy:n toimitusjohtajaksi on valittu Pekka Alisaari. Alisaari on lähtöisin Nakkilasta ja asunut Somerolla vuodesta 2019 lähtien. Hän siirtyy tehtävään Harjavallan suurteollisuuspuistossa toimivasta nikkeli- ja koboltti-tuotteita jalostavasta Norilsk Nickel Harjavalta Oy:stä. Siellä hän ehti toimia useissa tuotannon ja myynnin tehtävissä yli 20 vuoden ajan, viimeisimpänä toimenaan yhtiön johtoryhmän jäsenenä kaupallisen johtajan asemassa.

Alisaaren perheeseen kuuluu vaimon lisäksi isohko joukko kotieläimiä. Tulevan toimitusjohtajan harrastuksiin kuuluvat mm. musiikki, elokuvat ja luonnossa liikkuminen. Alisaari on koulutukseltaan Turun ylipiston matemaattisluonnontieteellisestä tiedekunnasta valmistunut filosofian maisteri. Hänen työsuhteensa alkaa 27.6.2022, jonka jälkeen hän on tavoitettavissa Someron Lämpö Oy:n ja Someron Vesihuolto Oy:n Joensuuntien toimitiloista tai yhtiöiden verkkosivuilla julkaistavien yhteystietojen kautta.

 

Someron Lämpö Oy                  Someron Vesihuolto Oy  


 Someron Lämpö

Joensuuntie 49
31400 Somero

Toimisto avoinna:

Ma-pe klo 9-11 ja 12-14

tai sopimuksen mukaan


Sähköposti:
lampo(a)somero.fi
etunimi.sukunimi(a)somero.fi

Vikapäivystys 040 5010 718

Toimitusjohtaja
Pekka Alisaari
puh. 050 3843 043

Käyttöpäällikkö
Rauno Kasvi
puh. 0400 320 824

Asiakaspalvelu ja laskutus
Virpi Simola
puh. 040 1268 346

 

Someron Lämpö Oy vastaanottaa verkkolaskuja.

Verkkolaskuoperaattorimme on Maventa Oy, välittäjätunnus 003721291126.

Pankkiverkosta lähetettäessä tunnus DABAFIHH.

Verkkolaskuosoitteemme (OVT-tunnus ) on 003701530230.