Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Terveys ja hyvinvointi

Ajankohtaista 

24.3.2020

Suomessa on siirrytty poikkeuksellisiin järjestelyihin, jotta voimme ehkäistä koronaviruksen leviämistä mahdollisimman tehokkaasti. Asiakkaidemme, työntekijöidemme ja läheisten ihmistemme terveydentilan turvaamiseksi olemme ottaneet käyttöön uusia toimintatapoja.


Vierailut Tuulentuvan asumisyksikössä on kielletty 13.4.2020 saakka

Asiakkaidemme turvallisuus on meille erityisen tärkeää.  Monet asiakkaistamme kuuluvat infektiotautien osalta riskiryhmään. Koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi noudatamme maan hallituksen ja kuntien linjausta ja kiellämme kaikki vierailut Tuulentuvan asumisyksikössä toistaiseksi. Vierailukielto koskee omaisia, läheisiä, asiakkaan henkilökohtaisia terapeutteja, avustajia ja muita vastaavia henkilöitä. Asukkaiden ulkoiluista sovitaan erikseen. 

Vierailujen sijaan  kannustamme olemaan puhelimitse yhteydessä . Henkilökuntamme  avustaa tarvittaessa  asiakkaita  puheluiden vastaanottamisessa. Emme jätä ketään yksin.

Jos käynti Tuulentuvassa on välttämätöntä, käynnistä  tulee ilmoittaa ja sopia etukäteen. Kaikkien tulee noudattaa  Tuulentuvassa olevia hygieniaohjeita ja henkilökunnan antamia muita  ohjeita.

Tartuntojen ehkäisemiseksi noudatamme Tuulentuvassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) sekä muiden viranomaisten antamia ohjeita.

Ohjatun asumisen palvelut

Omissa erillisissä asunnoissaan asuvien asiakkaiden kotiin vietävät palvelut sekä henkilökohtaisen avun palvelut toteutamme tällä hetkellä toimintakeskuksen työntekijöiden toimesta. Lisätietoja kotikäynneistä ja niihin liittyvistä asioista voi kysyä toimintakeskuksen työntekijöiltä. Suosituksena on, että omissa erillisissä asunnoissaan asuvat asiakkaamme eivät myöskään ottaisi vastaan vieraita.

Muutoksia arjen toiminnassa

Someron kaupunki ei toistaiseksi järjestä työ- ja päivätoimintaa asiakkaidemme terveydentilan turvaamiseksi. Ulkoilemme kuitenkin asiakkaiden kanssa heidän kotinsa lähistöllä ihmisryhmiä välttäen sekä järjestämme erilaista viriketoimintaa. 

Tuulentuvassa tapahtuvat asiakkaiden asumisharjoittelut ja tilapäisasuminen on peruttu toistaiseksi. 

Asiakkaidemme vierailut ja lomat omaisten tai tuttavien luona siirretään, kunnes koronavirusepidemia on laantunut ja vierailujen tekeminen on jälleen turvallista.

Annamme asiakkaillemme ja lähiomaisille tarpeen mukaan lisäohjeistusta. Noudatamme palveluissamme viranomaisten antamia ohjeita.   

Lisätietoja:

Marjaana Sorokin
johtava sosiaalityöntekijä
p. 044 7791220
marjaana.sorokin@somero.fi 

Päivitetty 24.3.2020 / MS