Tekstikoko
 
 

Terveyskeskus osastot

Turuntie 44, 31400 Somero

Osasto 2

Osasto 2 sijaitsee Terveyskeskuksessa samassa kerroksessa kuin poliklinikka, laboratorio ja röntgen. Potilaspaikkoja osastolla on 26. Terveyskeskuksen osaston toiminta painottuu lyhytaikaiseen hoitoon. Osastolla hoidetaan ja tutkitaan äkillisesti sairastuneita ja kuntoutumassa olevia potilaita, jotka toipuvat erilaista leikkauksista tai sairauskohtauksista sekä saattohoitopotilaita. Valtaosa potilaista on ikääntyneitä ja monisairaita.

Diakoniatyöntekijä vierailee osastolla säännöllisesti. Seurakunnan työntekijä voidaan pyytää paikalle myös potilaan niin halutessa.

Osastoilla pyritään ihmisläheiseen, toimintakykyä ja kuntoutumista tukevaan työskentelyyn. Osaston fysioterapeutti sekä kuntoutuksen henkilöstö työskentelevät osastoilla arkisin. Toimintaterapeutin, puheterapeutin, sosiaaliohjaajan sekä mielenterveysyksikön työntekijöiden palveluita voidaan käyttää tarvittaessa.

Lääkärinkierto arkipäivisin klo 8:30.
Vierailuaika klo 14 - 18.

p. 040 1268 580.

Vs. osastonhoitaja Marketta Aaltonen p. 044 7792 581
marketta.aaltonen(a)somero.fi

Osastosihteeri Pirkko Pentti p. 044 7792 561
pirkko.pentti(a)somero.fi


Mäntykoti

Tehostetun palveluasumisen yksikkö Mäntykoti, sijaitsee terveyskeskuksen alimmassa kerroksessa. Mäntykoti perustettiin Helmikuussa v. 2017 entisen terveyskeskuksen osaston tiloihin. Asukaspaikkoja Mäntykodissa on yhteensä 12 ja asukkaat ovat ympärivuorokautista hoivaa ja hoitoa tarvitsevia, muistisairaita sekä liikuntarajoitteisia henkilöitä. Lisäksi yksikössä on 6 intervallipaikkaa. Intervallijaksot ovat yleensä viikonmittaisia ja niiden tarkoituksena on tukea asiakkaan kotona selviytymistä ja mahdollistaa omaishoitajan loma. Mäntykodissa huoneet ovat yhden hengen huoneita, pariskunnilla on mahdollisuus asua samassa huoneessa. Jokaiselle asukkaalle tehdään vuokrasopimus ja laaditaan hoito- ja palvelusuunnitelma. Fysioterapeutti sekä kuntoutuksen henkilöstö työskentelevät yksikössä arkisin. Toimintaterapeutin, puheterapeutin, sosiaaliohjaajan sekä mielenterveysyksikön palveluita voidaan käyttää tarvittaessa. Diakonia työntekijä vierailee Mäntykodissa säännöllisesti.

Lääkärinkierto on perjantaisin ja lisäksi tarpeen mukaan.
Kulku tapahtuu ulko-ovista ovikoodilla. Vierailuaikaa ei ole rajoitettu.

p. 040 1268 560.

Vs. osastonhoitaja Marketta Aaltonen p. 044 7792 581
marketta.aaltonen(a)somero.fi

Osastosihteeri Pirkko Pentti p. 044 7792 561
pirkko.pentti(a)somero.fi