Tekstikoko
 
fiilis-alasivu-2017.png
 
Terveys ja hyvinvointi

Tuhoeläimet

Tuhoeläimet aiheuttavat monenlaista vahinkoa elintarvikkeille, tuotteille sekä rakennuksille. Lisäksi ne saattavat aiheuttaa terveydellistä haittaa ihmisille ja kotieläimille. Tuhoeläimet likaavat raaka-aineita ja tuotteita ulosteillaan, virtsahapolla, kehräämällään seitillä, toukka- ja kotelonahoilla, kuolleilla yksilöillä sekä jyrsijöiden karvoilla. Puutuholaiset pilaavat puurakenteita ja huonekaluja. Rotat ja hiiret aiheuttavat syömä- ja jyrsintävahinkoja. Tekstiilituholaiset aiheuttavat merkittävää aineellista tuhoa erityisesti luonnonkuiduille.

Tuholaisten torjunnassa ennaltaehkäisy on kaikkein tärkeintä. Asuntojen keittiö- ja pesutilat tulee pitää riittävän puhtaina. Viemärien lattiakaivot ja vesilukot tulee puhdistaa säännöllisesti. Myös ullakot ja kellaritilat tulee pitää siisteinä. Kaikki rakenteelliset viat; reiät, raot, halkeamat, rikkoutuneet viemärikannet jne. tulee korjata nopeasti. Kiinteistöjen jätekatokset tulee pitää siisteinä, roskalaatikoiden tulee olla ehjiä ja niitä on säännöllisesti puhdistettava ja tyhjennettävä riittävän usein.

Ympäristöterveydenhuollosta saa

Oikeat torjuntamenetelmät ovat edellytys hyvän torjuntatuloksen aikaansaamiseksi. On ehdottoman tärkeätä, että torjunta-aineita käytetään oikein ja tarkoituksenmukaisilla välineillä.

Lisätietoa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymän verkkosivuilta:

FSHKY tuhoeläimet

Päivitetty 15.5.2021 / MS

 

Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymä Terveystarkastaja

Nyrönen Veijo
p. 03 4191 2314
p. 050 540 3292
veijo.nyronen@fshky.fi

Jokioisten toimipiste